top of page

Βιογραφικά Θεραπευτών

Κωνσταντίνα Τζιωρτζιώτη

Ψυχολόγος/ ψυχοθεραπεύτρια

Η Κωνσταντίνα Τζιωρτζιώτη, ψυχολόγος/ ψυχοθεραπεύτρια στη Νέα Σμύρνη, ολοκλήρωσε τις σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Αθηνών και είναι νόμιμη κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου με αρ. πρωτ. 1120.

Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία από το Κέντρο Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας και από το 2013 εργάζεται ιδιωτικά, αναλαμβάνοντας περιστατικά που αφορούν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών σε ενηλίκες, (όπως Κατάθλιψη, Αγχώδεις διαταραχές, Διαταραχή Πανικού, Διαταραχή Μετατραυματικού Στρες, Ιδεοψυχαναγαστική Διαταραχή, Σεξουαλικές Διαταραχές), σε παιδιά και εφήβους με ψυχοσυναισθηματικές και αναπτυξιακές δυσκολίες καθώς και τη Συμβουλευτική γονέων.

Παράλληλα, μέσα από σειρά εκπαιδεύσεων έχει πιστοποιηθεί στις 3ης γενιάς Γνωσιακές Επιστήμες και εφαρμόζει στη θεραπεία της τα μοντέλα της ACT (Acceptance and Commitment Therapy – Θεραπεία Αποδοχής και Δέσμευσης) όπως και στοιχεία της CFT (Compassion Focused Therapy – Θεραπεία Εστιασμένη στη Συμπόνοια). Επιπλέον, μέσα από την εργασιακή εμπειρία και την εκπαίδευσή της στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, ειδικεύτηκε στην διάγνωση, διαχείριση και θεραπεία των σεξουαλικών διαταραχών.

Εξειδίκευσε περαιτέρω τις γνώσεις της, παρακολουθώντας το Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο Κλινικής Ψυχοπαθολογίας στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανογλείου Νοσοκομείου, καθώς και πλήθος άλλων σεμιναρίων και ημερίδων σχετικά με την ψυχοθεραπεία, τις ψυχικές διαταραχές, την ενδοοικογενειακή βία και τη  προαγωγή της υγείας ενηλίκων, παιδιών και εφήβων.

Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της εργάστηκε στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του ΕΟΠΥΥ, όπου εκπαιδεύτηκε τόσο στη διάγνωση όσο και στη θεραπεία παιδιών και εφήβων με ειδικές διαταραχές. Έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία σε οργανώσεις όπως στο “Μαζί για το παιδί”, στους “Γιατρούς του Κόσμου” και στην “Equal Society”.

Έχει αποτελέσει μέλος γνωστών κέντρων ειδικών θεραπειών και συνεργάζεται αποκλειστικά με αξιόλογους  ψυχιάτρους.

Τέλος, είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη και ιδιοκτήτρια του Κέντρου "Παιδοχώρα Ανάπτυξης" και διατηρεί επίσης το ιδιωτικό γραφείο στη Νέα Σμύρνη. Αναλαμβάνει την Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική ενηλίκων, εφήβων & παιδιών, καθώς και τη συμβουλευτική γονέων, βασισμένη στα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Γνωσιακής Συμπεριφορικής μεθόδου, τόσο στην κλασική της μορφής όσο και του νέου κύματος θεραπειών γνωσιακών επιστημών.

Μαρία Ασημίνα Μαντζώρου 

Παιδοψυχολόγος

 

Η Ασημίνα Μαρία (Μαριάση) Ματζώρου είναι παιδοψυχολόγος. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και είναι νόμιμη κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος με αρ. πρωτ. Ι74848. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Κλινική ψυχολογία παιδιού και εφήβου στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στην Ολλανδία.

Έχει εκπαιδευτεί στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (ΑΒΑ), (αριθμός πιστοποίησης RBT-22-2218170) και έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με τις αναπτυξιακές διαταραχές. Στο προσεχές διάστημα εκπαιδεύεται στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT), στην Εταιρία Γνωσιακών και Συμπεριφοριστικών σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής της άσκησης , στα πλαίσια του προπτυχιακού προγράμματος, στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ρεθύμνου, εξοικειώθηκε σε εκπαιδευτικά προγράμματα παιδιών με αυτισμό, ενώ κατά την πρακτική της άσκηση στα πλαίσια του μεταπτυχιακού της προγράμματος εκπαιδεύτηκε στην ΑΒΑ (Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς). Εργάστηκε για δύο χρόνια ως Αναλύτρια Συμπεριφοράς σε κέντρα ημέρας για παιδιά με αυτισμό στην Ολλανδία, και έχει πραγματοποιήσει εθελοντική εργασία στην Παιδοψυχιατρική πτέρυγα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου, όπου ήταν υπεύθυνη για τη λήψη ιστορικών των εισαγωγών, ενώ παρείχε
βοήθεια και στην χορήγηση ψυχομετρικών τεστ.
Τέλος, εργάζεται ως παιδοψυχολόγος σε κέντρα ειδικών θεραπειών, αναλαμβάνοντας ατομικές θεραπείες παιδιών & εφήβων με αναπτυξιακές και ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες καθώς και συμβουλευτικές γονέων, βασισμένες στα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Γνωσιακής Συμπεριφορικής μεθόδου.

Μαρία Κυρίτση

Λογοθεραπεύτρια

Η Μαρία Κυρίτση είναι λογοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα  Λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος  Πατρών και είναι νόμιμη κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπείας με αρ. Πρωτ. 1708.

Μετά το πέρας των σπουδών της, ολοκλήρωσε την 6μηνη πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών (ΚΕΦΠ) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά, όπου και παρείχε εθελοντική εργασία.

Ως μέρος της συνεχούς της επιμόρφωσης, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς - ABA (Registered Behaviour Technician). Επίσης,  έχει συμμετάσχει σε πλήθος επιστημονικών συνεδρίων λογοθεραπευτών Ελλάδος.

Στο προσεχές διάστημα, συμμετέχει στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Χοροθεραπεια αλλά και στο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ψυχοκινητική ανάπτυξη παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας & ΑΜΕΑ», με στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων και των τεχνικών της. Παρακολουθεί συστηματικά Ομαδική Εποπτεία σχετικά με τις στις διαταραχές σίτισης και το έργο της εποπτεύεται ατομικά από Επόπτη Λογοθεραπευτή επί των αναγκών των περιστατικών που αναλαμβάνει.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια με κέντρα ειδικής αγωγής, αναλαμβάνοντας περιστατικά παιδιών & εφήβων μη τυπικής και τυπικής ανάπτυξης με διαταραχές λόγου και επικοινωνίας, από την αξιολόγηση έως τον πλήρη θεραπευτικό σχεδιασμό και την παρέμβαση.

Άντζελα Φέιζο

Λογοθεραπεύτρια

Η Άντζελα Φέιζο, λογοθεραπεύτρια, ολοκλήρωσε τις σπουδές Λογοθεραπείας στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ιωαννίνων και είναι νόμιμη κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Λογοθεραπείας με αρ. Πρωτ. 1258370.
Ως μέρος της συνεχούς επιμόρφωσης στον τομέα, έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στη μέθοδο Floortime, στη μέθοδο Oral Placement Therapy- (O.P.T)  και στο Γλωσσικό Πρόγραμμα MAKATON .
Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο στην χορήγηση, ερμηνεία και θεραπευτικό σχεδιασμό της Συστοιχίας Δοκιμασιών Γλωσσικής Ανάπτυξης για παιδιά.

 

Στο προσεχές διάστημα, συμμετέχει στο ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα στον τομέα του Αυτισμού ,του Πανεπιστημίου Πατρών με στόχο την εμβάθυνση των γνώσεων και των τεχνικών της. Παρακολουθεί πρόγραμμα του Κύκλου Εποπτειών Αναπτυξιακής Λογοθεραπείας, ενώ παράλληλα εποπτεύεται ατομικά
από Επόπτη Λογοθεραπευτή.


Συνεργάζεται ως Λογοθεραπεύτρια με κέντρα ειδικών θεραπειών, αναλαμβάνοντας παιδιά όλων των ηλικιών, με στόχο την αξιολόγηση, την παρέμβαση και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν είτε σε αναπτυξιακό, είτε σε επικοινωνιακό είτε σε αρθρωτικό επίπεδο. 

Αγγελική Χαραλαμποπούλου

Εργοθεραπεύτρια

Η Αγγελική Χαραλαμποπούλου είναι εργοθεραπεύτρια. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Εργοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και είναι νόμιμη κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με αρ. Πρωτ. 6456 .


Έχει αποκτήσει εμπειρία ως ασκούμενη εργοθεραπεύτρια στο ψυχιατρικό νοσοκομείο «Δαφνί» και στο «Ασκληπιείο Βούλας».


Έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση στην μέθοδο TEACHH και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για την δυσπραξία και την δυσγραφία. Έχει ολοκληρώσει τον Α και Β κύκλο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (SI) και της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Παράλληλα, ολοκλήρωσε τον κύκλο Εποπτικών- Εκπαιδευτικών συναντήσεων Εργοθεραπευτών και έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Έχει εργαστεί σε Κέντρα Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής και ως αναπληρώτρια εργοθεραπεύτρια σε Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.


Στον προσεχές διάστημα, συμμετέχει στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής μέσω Καινοτόμων Τεχνολογιών και Βιοϊατρικών Προσεγγίσεων». Τέλος, το έργο της εποπτεύεται συστηματικά από επόπτη εργοθεραπευτή σε ατομικό επίπεδο επί των περιστατικών.

bottom of page